• Medya

  • Uygulama

  • Google Play

anlatım

Türkçe - İngilizce

sıklık sırası: 2860

anlatım = eksprese etmek [öz Türkçe - eski terim]

anlatım = ekspresyon [öz Türkçe - eski terim]

anlatım = ifade [öz Türkçe - eski terim]

ANLATIM = (anlatım nedir; anlatım ne demek; anlatım İngilizcesi) (sinema, televizyon) Bir sinema ya da televizyon yapıtının belli bir kavram, düşünce ya da duyguyu görüntüler ve sesler yardımıyla ortaya koymada başvurduğu yol; görüntü ve sesleri kullanırken bunların sağladığı çeşitli olanaklardan yararlanma biçimi.

ANLATIM = (anlatım nedir; anlatım ne demek; anlatım İngilizcesi) 1. Anlatma işi. 2. Bir duyguyu, bir düşünceyi, bir konuyu söz veya yazı ile bildirme, ifade: «Türkçesinde bir tutukluk vardır ama anlatımındaki sıcaklık bütün aksaklıkları bir anda silip yok eder.» -S. Birsel.

ANLATIM = (anlatım nedir; anlatım ne demek; anlatım İngilizcesi) 1. Tasarlanan düşünceleri sözlü ya da yazılı olarak ortaya koyma. 2. İlgili sözcükleri ve sözcük öbeklerini vurgularına önem vererek iletişimi tam sağlayacak biçimde okuma ya da konuşma.

ANLATIM = (anlatım nedir; anlatım ne demek; anlatım İngilizcesi) Bir düşünce veya duyguyu bildirmek üzere kullanılan yargılı veya yargısız sözcük ya da sözcükler dizisi.

ANLATIM = (anlatım nedir; anlatım ne demek; anlatım İngilizcesi) Bir düşünceyi, bir duyguyu, bir tasarıyı, bir konuyu sözle ya da yazı ile bildirme.

ANLATIM = (anlatım nedir; anlatım ne demek; anlatım İngilizcesi) ifâde.

ANLATIM = (anlatım nedir; anlatım ne demek; anlatım İngilizcesi) Ölçek sınarı oluşturmak üzere ve belli bir ölçüm boyutunun değişik düzeylerini dile getirmek amacıyla seçilmiş olumlu ya da olumsuz deyiş ya da bildirim.

ANLATIM = (anlatım nedir; anlatım ne demek; anlatım İngilizcesi) Sanat yapıtlarında ruhsal yaşantının dile gelmesi.

ANLATIM = (anlatım nedir; anlatım ne demek; anlatım İngilizcesi) Söz, deyim, çizim, müzik ve benzeri yollarla duygu ve düşünceleri dile getirme.

anlatım = ifâde [Türkçe - Osmanlıca]

ilgili sözler / related words

açıklayıcı anlatım anlam sanalları değişmeceli anlatım anlatım aracı anlatım biçimi anlatım biçimleri anlatım bilgisi anlatım bilimi anlatım bozukluğu anlatım dansı anlatım dersi anlatım dersleri anlatım dili anlatım dizgesi anlatım düzlemi anlatım edinimi anlatım etkisi yaratmak için kullanılan anlatım evreleri anlatım işlevi anlatım özgürlüğü anlatım sırasına göre anlatım sistemi anlatım tarzı anlatım tipi anlatım titremi anlatım uygunluğu anlatım yetersizliği anlatım yitimi artıklı anlatım aşırı anlatım betimleyici anlatım cebirsel anlatım danca–sözlü anlatım değişmeceli anlatım devimsel anlatım dil ve anlatım dolambaçlı anlatım dolaylı anlatım dolaylı anlatım çözümlemesi dolaylı olarak anlatım dolaysız anlatım doldurma anlatım duygulu anlatım duygusal anlatım düz anlatım eksiltili anlatım eksiltili anlatım ≡ tümcenin anlaşılmasını bozmadan kimi dilsel öğeleri çıkarma el kol hareketleriyle yapılan anlatım etkili anlatım eylemli anlatım genel anlatım gerçek anlatım gönderindik anlatım görsel anlatım grafik anlatım gündelik anlatım hareketlerle anlatım içerik ve anlatım uyumluluğu ikincil anlatım imgeli anlatım incelikli anlatım biçimleri karışık anlatım kelimesi kelimesine anlatım kendini anlatım kısa anlatım kısa ve uygun anlatım kitaba dayal anlatım köklü anlatım mantıksal anlatım net ve güçlü bir anlatım yeteneği öyküleyici anlatım özgür anlatım özlü anlatım özöyküsel anlatım pek süslü ve özentili anlatım radyoda naklen yayın sırasında yapılan yorum veya anlatım sayısal anlatım bilgisi simgesel iki bölümlü anlatım somut anlatım soyut anlatım sözlü anlatım sözlü anlatım sanatı sözlü anlatım yöntemi sözlü-yazılı anlatım süslü anlatım tartışmacı anlatım tastamam ve kesin anlatım vasıtalı anlatım veciz anlatım yaratıcı anlatım yaratılmış anlatım yazılı anlatım yeminli anlatım yineleyici anlatım yöresel anlatım

1: 0 ms